Kryptovaluta är definitionen av digitala valutor som Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Ripple (XRP). Dessa valutor finns uteslutande digitalt, till skillnad från andra valutor som Euro (€), Dollars ($) och svenska kronor (SEK).

Digitala valutor har tagit världen med storm, men inte centralbankerna och därmed är kryptovaluta inte en valuta som kontrolleras eller regleras av en centralbank, som alla andra valutor är.

Det innebär bland annat att kryptovaluta kan stiga och falla kraftigt i värde, vilket kan vara en guldgruva för investerare med rätt timing och tillräckligt med medel.

Historiskt sett har de mest populära och välrenommerade kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum varit en bra investering, då de främst har ökat i värde om man ser till växelkursen över en längre tid.

På grund av den enorma populariteten och den ständiga utvecklingen inom de digitala valutorna har det blivit mycket lättare att handla med och investera i kryptovalutor i Sverige, du kan på några minuter skapa ett investeringskonto hos eToro och få tillgång till handel och investeringar i populära kryptovalutor.

Skapa ett gratis investeringskonto på eToro här

Att handla och investera i kryptovaluta kan vara lite förvirrande för många och det är nog många som är emot den nya valutan, vilket är förståeligt, men om några år kommer vi nog att blicka tillbaka och fundera, varför har jag inte investerat i den något tidigare ? Och det är precis därför vi skapade den här sidan, för här kan du läsa mycket mer om att investera i kryptovaluta och hur du kommer igång.

FAQ – Krypto

FAQ – Krypto

I denna meny kan du enkelt och enkelt navigera runt på sidan här och gå till den sektion inom aktier du vill ha.

Alla våra investeringsguider

Alla våra investeringsguider

Nedan kan du se listan över investeringsguider vi har tagit fram – Du kan även läsa mer på denna sida för att läsa mer om den aktuella investeringsguiden du befinner dig på.

Hur investerar man i aktier?

Teskt

Vi rekommenderar denna plattform för att köpa och sälja kryptovalutor

eToro

Investera i Bitcoin och andra kryptovalutor

eToro är ett mäklarföretag för social handel och multi-tillgångar som fokuserar på att erbjuda tjänster inom handel och kopiering av handelsstrategier. Hos eToro kan du investera i mer än 100 olika kryptovalutor och komma igång på några minuter.

Registrera ett gratis investeringskonto på eToro här

Vanliga frågor om kryptovaluta

Få svar på de vanligaste frågorna om Bitcoin och andra digitala valutor, mer kända som kryptovalutor.

Var ska man investera i kryptovaluta?

Det finns verkligen många investeringsplattformar inom kryptovaluta, precis som med aktieinvesteringar och anledningen är enkel, kryptovaluta är ett extremt populärt investeringsalternativ.

Orsaken till populariteten bland kryptovalutor finns i de stora svängningarna, först och främst uppgångarna, där vissa har tjänat oöverträffade summor pengar på sina investeringar i kryptovalutor, på några år, några på några månader.

En bra och säker plats att investera i kryptovaluta är investeringsplattformen eToro. Här kan du hitta ett stort urval av välrenommerade kryptovalutor som du kan investera i.

Skapa ett gratis investeringskonto med eToro
Att skapa ett investeringskonto med eToro är 100 % gratis, och du kan börja investera i kryptovalutor på några minuter. På investeringsplattformen eToro kan du handla med och investera i: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Dash, Litecoin, Ethereum Classic, Cardano, IQTA, Stellar, EOS, NEO, Tron, Zcash, Binance Coin, Tezos, Maker, Compound, Chainlink, Uniswap, Yearn.finance, Dogecoin, Aave, Algorand, Decentraland, Enjin, BAT, Polygon, Spark och Shiba.

Vilken kryptovaluta ska jag investera i?

Med mer än +1500 olika kryptovalutor att välja mellan och ett växande utbud kan det vara svårt att hitta rätt kryptovaluta att investera dina pengar i.

Många som börjar investera i kryptovaluta väljer att investera i Bitcoin, då det är den äldsta kryptovalutan och därmed den med högst tjänsteår och bäst rykte för att uttrycka det så.

Många andra kryptoinvesterare som lägger tid och energi på att analysera olika kryptovalutor väljer dock bort Bitcoin, då de anser att det är en förlegad kryptovaluta och väljer därför att investera i kryptovalutor som Ethereum, Ripple och Cardano.

En bra början är att skapa ett investeringskonto på investeringsplattformen eToro där du kan hitta ett stort urval av olika kryptovalutor, inklusive Bitcoin, Ethereum, Ripple och Cardano, för att nämna några.

Här kan du läsa mer om skatteregler om du ska investera i kryptovaluta som aktiebolag

Hur investerar man i kryptovaluta?

För att investera i och handla med kryptovalutor måste du först ha en kryptovaluta, vilket är en digital plånbok där du lagrar dina kryptovalutor.

Då behöver du hitta en kryptobörs som handlar med krypto.

De flesta kryptobörser erbjuder ett gratis investerarkonto och kryptoplånbok.

Capitis.no rekommenderar den norska kryptobörsen Firi.com – här kan du handla med alla de största och mest välrenommerade kryptovalutorna och du får även en kryptoplånbok när du skapar ett gratis investeringskonto hos dem.

Är det säkert att investera i kryptovalutor?

Det är helt säkert att investera och handla med kryptovalutor. Kryptovaluta är en investeringsmöjlighet precis som aktier och obligationer, men skillnaden är att det ofta är väldigt stora fluktuationer i priset på de olika kryptovalutorna. Det har setts många gånger tidigare att värdet på en viss kryptovaluta har ökat med flera tusen procent på ett enda år, något man sällan ser med aktier och andra investeringsmöjligheter.

Kan du investera i kryptovaluta på Nordnet?

Det korta svaret är JA, MEN.

Nordnet erbjuder normalt inte investeringar i kryptovalutor, men du kan köpa XBT Provider som motsvarar och följer värdet på enskilda kryptovalutor.

Om du vill investera i och handla med kryptovalutor rekommenderar vi den norska kryptohandels- och investeringsplattformen Firi.com, som är bland Norges mest erkända och använda kryptobörser.

Är kryptovaluta en bra investering?

Historiskt sett är många kryptovalutor en bra investering.

Ett bra exempel är den populära kryptovalutan Bitcoin. Bara under år 2021 har den ökat med +190 472,63 (75,08%) från januari till december.

Men det kan också snabbt gå åt andra hållet och det är det som gör kryptovaluta riskabel att investera i.

Vilken kryptovaluta ska jag investera i?

Precis som med aktieinvestering och investering i råvaror kan det vara svårt att hitta rätt kryptovaluta att investera i.

De flesta större kryptovalutor, som Bitcoin, Ethereum och Litecoin, följer vanligtvis efter varandra när priset går upp och ner.

De flesta väljer därför en av valutorna att investera i.

Investeringsplattformen Firi.com erbjuder handel med och investeringar i populära kryptovalutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum med flera.