I den här förenklade guiden kan du enkelt lära dig hur du köper aktier och investerar i företag över hela världen.

För många kan aktieinvestering verka både ohanterligt och svårt. Men i själva verket är det ganska enkelt och inte minst lätt att köpa, handla och investera i aktier idag.

Det finns många sätt att göra det på och många ställen där du kan köpa aktier online, men det är också viktigt att vara försiktig, för mer än en gång har något med pengar att göra, då finns det också bluffsajter som försöker stjäla dina pengar eller information.

Jag har själv varit i samma situation som du första gången jag skulle investera i aktier och dagen jag frågade mina vänner och familj om råd om aktieköp fick jag en myriad av olika svar och åsikter, vilket bara gjorde mig mer förvirrad, än det hjälpte – och det är just därför jag har valt att skriva den här artikeln, för nu har jag tagit reda på var och hur man bäst handlar aktier.

Den här artikeln och guiden är för dig som är nybörjare och antingen ovan eller har väldigt lite kunskap om aktieinvesteringar. I guiden kommer jag att visa och berätta:

  • Hur man köper aktier
  • Där du kan köpa aktier
  • Varför du ska köpa aktier
  • Vilka aktier är och hur de fungerar

Allt detta och mycket mer kommer jag att komma in på, så att du enklast och bäst kan komma igång med dina aktieinvesteringar, redan idag.

FAQ – Aktier

FAQ – Aktier

I denna meny kan du enkelt och enkelt navigera runt på sidan här och gå till den sektion inom aktie du vill ha.

Alla våra investeringsguider

Alla våra investeringsguider

Nedan kan du se listan över investeringsguider vi har tagit fram – Du kan även läsa mer på denna sida för att läsa mer om den aktuella investeringsguiden du befinner dig på.

Här kan du investera i aktier

Det kan være vanskelig å finne ut hva som man skal investere i og ikke minst hvor man kan investere. Nedenfor finne du ulike investeringsmetoder og steder.

Vi rekommenderar denna plattform för att köpa och sälja aksjer

eToro

Investera i aktier, kryptovalutor, valutor och mer

eToro är ett mäklarföretag för social handel och multi-tillgångar som fokuserar på att erbjuda tjänster inom handel och kopiering av handelsstrategier.

Hos eToro kan du köpa och sälja aktier mäkleri och avgiftsfritt, så länge du handlar aktier

  • Stort utbud av investeringsmöjligheter
  • Komplett digital plattform
  • Avgifts- och mäklarfri aktiehandel
  • Investera med utväxling

Stort utbud av investeringsmöjligheter

Hos eToro är det inte bara aktier du kan investera och handla med, du kan hitta ett brett utbud av investeringsmöjligheter som sträcker sig från kryptovaluta till råvaror som guld och silver.

Så om du fortfarande funderar på att sprida dina investeringar och inte bara investera allt i aktier, vilket kan vara klokt, så är eToro en väldigt bra investeringsplattform att välja, då du kan investera i många olika saker i en och samma plattform.

Komplett digital plattform

eToro har lyckats skapa en komplett digital investeringsplattform vilket gör att du slipper mycket pappersarbete och krångel med olika former om du till exempel känner för att köpa amerikanska aktier som Tesla eller Apple.

Det är mycket juridiskt arbete i samband med att investera i aktier, speciellt om man vill köpa aktier i utländska bolag (ej norska bolag). Men eToro har lyckats digitalisera detta helt, så du kan beställa allt som behöver göras när du vill investera i aktier på några minuter.

Avgifts- och mäklarfri aktiehandel

Som en av de enda plattformarna och platserna i världen kan du investera mäkleri och avgiftsfritt när du handlar med specifika aktier på eToro.

De flesta investeringsplattformar och banker tar ut en avgift eller provision för varje handel, både när du köper och igen när du säljer. Det finns alltså pengar direkt ut genom fönstret som du inte betalar för.

På eToro har man valt att göra det gratis att handla aktier när man

Investera med utväxling

Utväxling är inget man hittar på många ställen och det kan vara lite läskigt att investera med utväxling, utan tvärtom, då kan du också öka din intjäning snabbare, då du investerar en större summa än du faktiskt måste investera.

Skapa ett gratis investeringskonto med eToro

Att köpa och sälja aktier innebär hög risk eftersom värdet på värdepapper kommer att fluktuera med utbud och efterfrågan. Historisk avkastning på aktiemarknaden kommer aldrig att vara en garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bland annat att bero på marknadsutvecklingen, aktiebolagets utveckling, din egen kompetens, kostnader för köp och försäljning samt skatteförhållanden.

Registrera ett gratis investeringskonto på eToro här

Vanliga frågor om aktier

Få svar på de vanligaste frågorna om Bitcoin och andra digitala valutor, mer kända som kryptovalutor.

Vad är aktier?